preloader
Članovi Cannabis kluba ostvaruju 10% popusta pri svakoj kupovini!

Disclamer/Naputak novinarima – Cannabis = Konoplja

Danas, 20.9. hemps*hr slavi dvije godine postojanja na našem tržištu. Iako se na muzeju radi već nekoliko mjeseci, odabrali smo baš ovaj simbolični datum kako bismo objavili ovu vijest, kao kruna našeg rada, stvaranja i kao planu daljnjeg razvoja, informiranja i educiranja. Nazdravite sa nama 🙂

ŠTO TO TOČNO OTVARAMO?

Muzej Cannabisa, točnije konoplje po naški, prostire se na preko 400m2 ukupne površine od čega dvije etaže sa preko 250m2 unutarnjeg prostora i 150m2 vanjskog prostora i osiguranim parkingom. Smješten u samom centru Zagreba, u predivnoj staklenoj zgradi nasuprot MUP-a u Petrinjskoj ulici (simbolično, no ne i namjerno ) biti će centar druženja, edukacije i informiranja za sve zainteresirane. Također, u sklopu samog muzeja biti će i nova hemps*hr trgovina, četvrta po redu nakon otvorenja u Radićevoj/Zagrebu, Karlovcu, Splitu i djelomično Novalji.

KONCEPT MUZEJA

Na prvoj etaži vodimo vas kroz upoznavanje konoplje, od morfologije, zatim duboke i daleke povijesti korištenja u različitim kulturama, kroz wall of fame i wall of shame moći ćemo se upoznati sa raznim likovima iz povijesti. Na drugoj etaži, kroz tri zasebno uređene prostorije vodimo vas kroz:

1. Medicinsku upotrebu potkrijepljenu isključivo činjenicama objavljenim od strane EU odobrenih istraživanja. Pod činjenice mislimo i na pozitivno i negativno dokazane učinke.

2. Primjere drugih država o korištenju konoplje, zatim brojke o stopama kriminala, brojke o gospodarskom razvoju i slično, što za jednu državu znači legalizacija i kako ona društveno izgleda…

3. Budućnost – što nam donosi razvoj u sferi drage nam biljke – bio blokovi, baterije, novi materijali…

Vanjski dio prostora služiti će za predavanja, radionice i druženja kojih neće nedostajati. Za navedeno biti će zadužena naša nova ravnateljica šire poznata u krugovima konopljaša, a o kome se radi saznati ćete uskoro.

EDUKACIJA, EDUKACIJA I JOŠ MALO EDUKACIJE

Muzej će biti isključivo edukativnog karaktera.

U dvije godine postojanja hemps*hr trgovina na našem tržištu, primjetili smo veliki porast u svijesti i informiranosti kada je konoplja u pitanju, a i sami smo dali veliki obol oko navedenog. Kako bismo ovu divnu priču gurali i dalje, potrebno je EDUCIRATI, pružiti informacije i ČINJENICE dokazane ZNANSTVENIM ČLANCIMA vezano uz konoplju. Ne možemo dovoljno naglasiti koliko je edukacija o novim saznanjima znanstvenih istraživanja bitna nakon više desetljeća indoktrinacije kada je konoplja u pitanju. Kako bismo danas-sutra mijenjali društvo u pozitivnom smjeru, kako bismo stavili naglasak na znanost, medicinu i gospodarstvo, odlučili smo SVIM djelatnicima Ministarstva zdravstva, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva gospodarstva i Ministarstva poljoprivrede osigurati besplatan ulaz u muzej. Štoviše, aktivno ćemo raditi na pozivima prema ministarstvima za aktivno participiranje u raznim programima. 2021. je godina, jučerašnja vijest o referendumu za legalizaciju u Italiji odjeknula je medijima, vrijeme je i za nas da se krenemo ponašati sukladno dobu u kojem živimo i znanstveno/gospodarskim saznanjima koje imamo!

KADA SE CANNABIS MUZEJ OTVARA?

Planirano otvorenje je u prosincu ove godine.

KAKO SUDJELOVATI U KREIRANJU CANNABIS MUZEJA?

Cijeli hemps*hr community tj. svi članovi Cannabis Cluba u narednom periodu moći će aktivno i jednakopravno sudjelovati u kreiranju pojedinih elemenata muzeja kroz ankete, upitnike i otvorene prijedloge. Učlanite se OVDJE ako već niste, jer uskoro krećemo sa mailovima o sudjelovanju

KAKO SUPPORTATI PROJEKT?

Supportati možete tako da nas pratite na društvenim mrežama i učlanite se u naš Cannabis Club besplatno. Na profilima Muzeja uskoro možete očekivati svakodneve crtice iz povijesti cannabisa, cannabis kulture i zanimljive činjenice.

Sada je vrijeme da nas zapratite i podržite naš trud i rad:

Hemps*hr Instagram – @hemps.hr

Hemps*hr Facebook – @hemps.hr

Cannabis Club Instagram – @cannabisclub.hr

Cannabis Club Facebook – @cannaclubcroatia

Cannabis Museum

Instagram @cannabismuseumzg

Facebook @cannabismuseumzg

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare