preloader
Članovi Cannabis kluba ostvaruju 10% popusta pri svakoj kupovini!

Europska asocijacija za industrijsku konoplju (EIHA) objavila je manifest u kojem poziva na široko prihvaćanje konoplje kao jedne od primarnih kultura uzgoja, istovremeno usporavajući trenutnu gospodarsku klimu.

“Današnje ekološke i zdravstvene katastrofe su cijena koju svijet plaća za negativne vanjske posljedice koje proizlaze iz globalnog ekonomskog rasta temeljenog na individualizmu, pohlepi i nepoštivanju svih drugih oblika života.”

U Manifestu konoplje EIHA opisuje kako konoplja može igrati presudnu ulogu u stvaranju zelenije i održivije budućnosti našeg društva pružanjem hranjive hrane, ekoloških nehrambenih proizvoda, čistog zraka i tla.

Manifest također zahtijeva uklanjanje kaznenih ograničenja i razne mjere protiv konoplje. To bi uključivalo maksimalnu razinu od 0,3% THC-a (tetrahidrokanabinola) što bi poljoprivrednicima omogućilo da se natječu s međunarodnim standardima i uzgajaju sorte kompatibilne s trendovima potrošača.

Takve promjene mogu, naime, pozitivno utjecati na ruralna područja. Gospodarske koristi za poljoprivrednike mogle bi stvoriti ogroman gospodarski rast i pružiti potrebne potrebe za okolišnim promjenama.

However, there needs to be decisive changes and concrete proposals in order to create these changes.

EIHA Prijedlozi

 1. Političari bi trebali promicati uporabu konoplje u hrani, stočnoj hrani i proizvodima te financirati razvoj održivih lanaca vrijednosti.
 2. Treba priznati doprinos okolišu pri uzgoju konoplje i poticati uporabu konoplje za “uzgoj ugljika.”
 3. Države članice ne bi trebale primjenjivati ​​zakone o kontroli droge kada je konoplja u pitanju kao i njezini derivate sve dok se poštuju ograničenja utvrđena za sadržaj THC-a.
 4. Najveća dopuštena razina THC-a na terenu trebala bi biti 0,3%.
 5. Proizvođači trebaju imati mogućnost žetve, proizvodnje iz svih dijelova biljke, uključujući cvijeće i lišće, i stavljati na tržište bilo koju vrstu proizvoda, istovremeno održavajući usklađenost s ograničenjima THC sadržaja.
 6. Pripravci konoplje koji sadrže prirodni sadržaj kanabinoida ne smiju se smatrati novom hranom.
 7. Treba utvrditi razumne vrijednosti vodećih vrijednosti THC-a u hrani i hrani za životinje.
 8. Sve sirovine dobivene od konoplje trebaju biti dopuštene kao sastojci kozmetike.
 9. EU bi trebala cijeniti i promicati uporabu vlakana konoplje za proizvodnju kratkih i dugih vlakana za tekstil i podržavati uspostavljanje održivih lanaca vrijednosti.
 10. Upotrebu građevinskih i drugih materijala na bazi konoplje treba poticati i u javnom i u privatnom sektoru, s jasnim ciljevima za potpunu ili djelomičnu zamjenu drugih manje održivih alternativa.
Objavljeno u
#Vijesti

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare